Els Tres Porquets i el Llop
En el cor del bosc vivien tres porquets que eren germans. El llop sempre anava perseguint-los per a menjar-se´ls. Per a escapar del Llop el porquets van decidir fer-se una casa.
 

El xicotet la va fer de palla, per acabar abans i poder anar a jugar. El mitjà va construir una caseta de fusta. Al veure que el seu germ el xicotet havia acabat ja, es va donar pressa per anar a jugar amb ell. El major treballava en la seva casa de rajoletes. - Ja veureu el que fa el Llop amb les vostres cases - va dir als seus germans mentre aquestos s'ho passaven molt bé.


El llop va aparèixer darrere del porquet xicotet i aquest va còrrer fins la caseta de palla, però el llop va bufar i bufar i la caseta de palla es va esfondrar. El llop va perseguir també al porquet per el bosc, aquest va correr a refugiar-se a casa del seu germà mitjà però el llop també va bufar i bufar i la caseta de fusta va esfondrar.

Els dos porquets van eixirsortir corrents d’allà. Quasi sense alè, amb el llop a prop, i van arribar a casa del seu germà gran. Els tres porquets van entrar dins de la casa i van tancar bé totes les portes i finestres. El llop es va posar a donar voltes a la casa, buscant algun lloc per on entrar. Amb una escala llarguíssima es va enfilar fins la teulada, per a entrar a dintre a través de la ximeneia
Però el porquet major va posar al foc una olla amb aigua a escalfar. El llop va baixar per l’interior de la ximeneia, va caure sobre l’aigua bollint i es va escaldar.